“Zomer wonen”

1Wanneer de eerste blaadjes aan de bomen komen willen we lekker naar buiten om te genieten van de eerste zonnestralen. Steeds meer zie je de trend ontstaan van het buiten wonen. Waar je vroeger alleen de plastic tuinmeubelen had, zie je nu luxe loungesets staan waar je heerlijk in kan relaxen. De loungesets zie je in stoer steigerhout, aluminium of in sjiek riet. Zelf zijn we super leuk geslaagd bij Buitenhof tuinmeubelen, ze hebben een overzichtelijke site http://www.buitenhof-tuinmeubelen.nl/   en op veel plekken in het land hebben ze een showroom om de mogelijkheden “life” te bekijken.

Lekker lang loungen

Door deze nieuwe invulling van buiten krijgt het wonen een extra dimensie. Buiten wonen wordt eigenlijk een verlengstuk van binnen. Het is daarom leuk om ook buiten verder te gaan met het gezellig maken van je woning. Maak er een gezellige boel van met leuke gekleurde kussens die je kan combineren met een gekleurd plaid. Hang bijvoorbeeld een leuke krans op aan de wand of een mooie grote industriële hanglamp voor boven de eettafel. Zet op de tafel een paar gezellige kaarsen of een mooie kandelaar en je maakt het helemaal af. Zo maak je het een gezellige plek waar je heerlijk lui kan loungen met vrienden of familie of waar je heerlijk kan wegdromen met een spannend boek.

Verwarming of verkoeling

Wat het allemaal nog behaaglijker maakt is een warmtebron voor als het in de avond wat kouder wordt. Misschien een terrasverwarmer of nog gezelliger een openhaard. Met deze optie kan je nog langer genieten van het buiten wonen. Wanneer het erg warm is en je juist op zoek bent naar een beetje verkoeling dan is een parasol misschien wel een oplossing. Met een parasol creëer je een heerlijk koele plek met schaduw en het geeft je terras ook een gezellige zomerse uitstraling. Parasols zijn er in vele verschillende maten, soorten en kleuren. Kortom, wat voor weer het ook is, er zijn geen redenen om niet het wonen naar buiten te brengen!