Wat maakt houten lampen uniek?

Lampen vervaardigd uit hout zijn heel uniek. Hout is een materiaal dat je niet direct zou verwachten voor lampen, zelfs niet voor lampjes in de slaapkamer maar ze zijn er toch echt. Net daarom zijn houten lampen zo speciaal. Ze zijn een aantrekkingspunt in je interieur: wees daar maar zeker van!

Bij het kiezen van je huis, je meubels en andere inrichting, heb je zorgvuldig nagedacht over de stijl, het budget en nog zovele aspecten meer. Waarom zou je dat dan ook niet doen bij je verlichting? Verlichting heb je ook voor jaren. Het is dan ook belangrijk dat je ook daarin een goeie keuze maakt. Met hout kan je in principe niet veel verkeerd doen. Hout past bij elk interieur. In zowel moderne, stijlvolle, beetje ouderwetse of heel trendy woningen is hout een eyecatcher. Hout is sterk, stoer en duurzaam en geeft rust. Dat zijn al redenen genoeg om een aantal houten lampen in huis te halen. Met hout creëer je een intieme sfeer die vooral gezelligheid uitstraalt. Je voelt je welkom in een huis waar hout in verwerkt is. Het is net of je zit in een vakantiesfeertje.

Houten lampen zijn er bij de hanglampen, de tafellampen en de vloerlampen. Dit is nog een reden te meer om voor houten lampen te kiezen: ze zijn onbeperkt te combineren met mekaar. Verder past hout heel goed bij zachte rustgevende kleuren: beige, wit en bruin bijvoorbeeld. Hierbij denk ik dan aan mooie stoffen zoals jute, wol en katoen. Men mag dus gerust stellen dat houten lampen met de meeste objecten in een interieur te combineren zijn. Het licht dat bij houten lampen in de kamer gestuurd wordt is heel diffuus. Bij massief houten lampenkappen komt het licht ofwel langs boven of langs onderen de ruimte in. Bij opengewerkte lampenkappen wordt het licht langs alle richtingen verspreid. In beide gevallen krijg je sfeervol licht.

Een lamp dient vooral om ‘s avonds licht te geven ofwel om overdag bij te lichten. Maar waarom zou je niet kiezen voor een lamp die ook mooi is als ze niet brandt? Het oog wil ook wat. Bij www.houten-lampen.nl vind je een keuze aan pareltjes en kunstzinnige ontwerpen. Het zijn bijna kunstvoorwerpen op zich. Dit geeft nog eens een extra karakter aan je woning. Die trendy houten hanglamp boven je eettafel of die vloerlamp die dat lege hoekje in de hall vult: het zijn oogstrelende aandachtstrekkers.

Voor de aanhangers van duurzaamheid past hout ook in hun levensvisie. Bij de productie van hout komen geen ingewikkelde processen te pas en er is geen afval van kunststoffen. Het meeste hout dat gebruikt wordt voor deze lampen komt uit aangeplante bossen. Wil je je lamp achteraf toch kwijt, dan kan het hout gerecupereerd worden. Maar ik ben zeker dat je dergelijke lamp nooit meer kwijt wil. Eens je ze in huis hebt, blijf je ze koesteren!