Waaltjes in de tuin

Is jouw tuin ook dringend aan een complete make-over toe, dan is het een goed idee om je eerst eens uitgebreid te oriënteren op de bestrating en tuinartikelen die op dit moment te koop zijn. Tegenwoordig is het ‘not done’ om een tuin volledig te bestraten, dit met het oog op een goede afwatering van de steeds maar toenemende hoeveelheid regenwater. Maar met lekker veel planten, bomen en gras is een tuin toch veel sfeervoller. Dankzij planten, kruiden, heggen en heesters lok je ook nog eens veel vlinders en vogels naar je tuin. Kies je voor bloeiende planten, hou het bij maximaal drie verschillende kleuren. Daarmee zorg je voor rust in de tuin en voorkom je dat er een bonte mengelmoes ontstaat.

Sierbestrating van topkwaliteit

Een tuinpad en een mooi terras maak je natuurlijk van mooie sierbestrating. Om vele jaren plezier van je nieuwe tuin te hebben, is de keuze van goed materiaal belangrijk. Kies voor de bestrating bijvoorbeeld voor waaltjes. Deze stenen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren. De oer-Hollandse baksteen is al vele jaren een groot succes in de Nederlandse tuinen. Waaltjes zijn duurzame, harde klinkers van gebakken klei. Het voordeel van deze stenen is dat ze niet verkleuren, iets wat met gekleurde stenen en tegels van beton uiteindelijk wel gebeurt. De waaltjes zijn perfect te combineren met houten accessoires, allerlei soorten beplanting en met de modernste tuinartikelen.

Genieten in ieder jaargetijde

Heb je genoeg ruimte in je tuin, maak dan met sierbestrating een terras van minimaal 3 bij 4 meter. Hiermee creëer je voldoende ruimte voor een tuintafel en 4 stoelen. Of je nu een rond, ovaal of een vierkant terras wilt, met de veelzijdige waaltjes kun je alle kanten op. Wanneer je met je tuin aan de gang gaat, vergeet dan ook de verlichting niet. Hiermee zorg je voor een fraai ruimtelijk effect en is jouw nieuwe tuin ‘s avonds niet alleen veel gezelliger, maar ook nog eens een stuk veiliger. Zo geniet je niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en winter van jouw eigen stukje natuur.