Unieke wandlampen

wandlampen-brons-eigentijdsklassiek-tarda-7052br-dimmer-wandlamp-steinhauer.jpgVroeger werden lampen alleen opgehangen voor het licht en maakte het niet zoveel uit hoe ze eruit zagen als ze maar fel licht gaven was het al goed. Tegenwoordig doen lampen veel meer mee in het interieur en wordt ook veel gekeken of ze wel bij het interieur passen. Leuk om zo’n unieke wandlamp lekker op te laten vallen in huis. Bekijk hier alle tips over wandverlichting.

Wandlampen vind je in vele vormen, formaten en prijzen en natuurlijk ook wandlampen die alleen  puur voor het licht worden opgehangen of andere meer unieke wandlampen die gelijk een eyecatcher zijn voor het interieur. Over dit soort wandlampen wil ik het graag hebben. Zoals ik al zei zijn er op dit moment heel veel wandlampen te koop en in vele verschillende stijlen zoals natuurlijk klassieke en moderne wandlampen maar ook stoere industriële wandlampen en Tiffany wandlampen met prachtige kleurtjes. Soms best moeilijk om een keuze te maken tussen al die unieke wandlampen.

Wanneer je een wandlamp zoekt kijk je natuurlijk altijd bij welk interieur hij moet passen en wat voor een licht je naar op zoek bent. Is het voor algemene verlichting of wil je er bijvoorbeeld bij lezen of werken achter de computer? Daarna kan je je afvragen moet hij opvallen of juist niet, met kleur kan je natuurlijk een hoop doen. Op een witte muur zal een gekleurde wandlamp uiteraard meer opvallen dan een mat stalen wandlamp. Ditzelfde geldt voor plafondlampen. Neem ook een kijkje naar het artikel over plafondlampen.

Soms is het leuk om 1 soort wandlamp meerdere keren op te hangen bijvoorbeeld in een lange hal of in een keuken hiermee creëer je een eenheid en rust in je inrichting.

Unieke moderne wandlampen

Veel moderne hanglampen zijn wat strakker en eenvoudiger in vorm maar er zijn zeker ook opvallende modellen bij met prachtig glas of een aparte vorm. Juist in een modern interieur kan zo’n aparte vorm erg mooi zijn en de kamer net dat beetje extra geven. Durf soms ook een beetje af te wijken van stijl dit kan een verrassend leuk effect geven.

Unieke & klassiek

Bij klassieke wandlampen wordt al snel gedacht aan een wandlamp met een kap maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn ook klassieke wandlampen met prachtig glas en een wat apartere vormgeving. Hieronder een voorbeeld van een klassieke wandlamp die toch uniek is.

klassieke wandlamp herfst blad brons

Tifanny

Tiffany wandlampen bestaan al heel lang en gaan eigenlijk nooit “uit de mode”. Ze geven een gezellige sfeer in huis en zijn er ook weer in vele soorten, kleuren en maten. Het gekleurde glas wordt nog mooier als de lampen in de avond aan gaan. Deze soort wandlampen geven gegarandeerd sfeer in het interieur.

Unieke industriële wandlampen

Dit zijn ook net als de Tiffany wandlampen ook al wandlampen die eigenlijk al heel lang meegaan maar nog steeds niet vervelen. Juist de industriële lampen worden op het ogenblik als heel trendy gezien en kom je ook tegen in modernere interieurs. Meestal uitgevoerd in het metaalkleur met grote kappen en schroeven en bouten die juist gezien mogen worden. Ze doen erg 500stijlvol aan in een interieur en geven direct ook een stoere look in het huis. Vaak mooi te combineren met industriële hanglampen.

kinderwandlamp schaapUnieke kinderlampen

Leuk om een kinderkamer net een beetje op te fleuren met een gekke of aparte wandlamp. Veel kinderen vinden het  ook prettig om een klein lichtje op hun kamer aan te hebben. Hieronder eeneen voorbeeldje met een maffe vrolijke koe.

Unieke buitenwandlampen

Om de juiste buitenlamp te vinden moet je vaak wel even zoeken. Bedenk goed wat voor licht hij moet geven en wanneer de lamp moet branden. Er zijn tegenwoordig ook veel buitenlampen uitgerust met een schemerschakelaar wat erg handig is omdat de lamp dan altijd brandt als het donker. Veel buitenlampen branden lang dus het is verstandig met een energiezuinige lamp te werken. Bij het uitzoeken pas dan de stijl van de buitenlamp aan bij het huis.

Wandspots

Wil je een schilderij of ander object lekker op laten vallen denk dan er eens aan om een spot erop te richten dit geeft echt een erg leuk effect. Een enkele spot kan je vaak ook op de muur monteren en zijn bovendien ook nog mooi ook.

industrie wandlamp zilver

One thought on “Unieke wandlampen

Comments are closed.