Populaire wandlampen

Wandlampen, ze hangen niet, ze staan niet, ze zijn niet als andere lampen. Wandlampen zijn uniek. Waar hanglampen vaak grote en imposante bakbeesten zijn, en vloerlampen veelal eruit zien als buizen en palen in de kamer zijn wandlampen veel subtieler. Het zijn verlichter die vanuit de randen van de kamer sfeervol en elegant licht naar binnen laten stromen. Het zijn accessoires van de muren. Ze lopen je niet in de weg maar toch zijn ze prominent aanwezig. Dit is wellicht waarom ik zo’n zwak voor wandlampen heb. Ze bieden iets wat andere soorten lampen niet kunnen brengen. Stilletjes aanwezig zijn. Hierom is het in mij opgekomen om op een rijtje te krijgen wat momenteel tamelijk populaire wandlampen zijn. Zo kan ik anderen hopelijk ook meegeven waarom ze nou zo speciaal zijn. Ik heb dus een 5 tal wandlampen gekozen die tegenwoordig een grote trend zijn. Zij reflecteren ook wat ik vandaag de dag de moeite waard vind om echt aan te schaffen. Tevens heb ik bij elke wandlamp een beoordeling gegeven, of ze nou echt het verschil in je interieur kunnen maken of niet echt iets speciaal kunnen bieden.

Eerst de nummer 5: Wandlamp Jim industrieel zwart

Zwart-stoer-wandlampje

Tegenwoordig is de industriële stijl je van het als het op lampen aankomt. Ook deze lampen past hier uiteraard bij. De Jim is een industriële lamp die eigenlijk is afgekeken van de oude scheepslampen die vroeger zo prominent aanwezig waren. Het heeft ook het uiterlijk van een lantaarn, met een groot rond dak erbovenop, uitgevoerd in het zwart. De lantaarn is met een buis weer vastgemaakt aan de wand en heeft zo dus echt iets zeewaardigs overeen. Persoonlijk vind ik deze lamp een prima lamp. Het geeft iets stoers en robuusts over, wat tegenwoordig erg gewild is. Ook in een interieur met veel hout en andere industriële invloeden zou deze lampen het goed doen.

Nu de nummer 4: Wandlamp Cairo 30cm
8632ZI-zwart-cropped-468x468

Deze wandlamp is weer totaal iets anders. Het is een metalen lamp in een zilveren kleur die een duidelijk oosters design heeft. Deze wandlamp is immers ook met de hand vervaardigt in Egypte. Het lichtpatroon wat van deze lamp afkomt, maakt hem uniek. Het geeft een ultiem sfeerlicht door de kamer dankzij de honderden gaatjes die in de kap verwerkt zijn. Oosterse lampen zijn tegenwoordig een “hot topic” en worden steeds meer gewild. Deze lamp is op deze punten dus een nieuwkomer in de westerse wereld. Het licht is dus uitermate geschikt voor mensen die een relaxte en mystieke sfeer in de kamer willen hebben. Voor uitgebreide informatie over dit soort lampen, kijk eens naar het artikel over Marokkaanse lampen en oosterse lampen.

De nummer 3 is: Wandlamp led Kuma

strakke-wandlamp-vierkant-led-glas

Op het eerste gezicht is het al duidelijk wat voor lamp dit is. Het is een futuristisch uitgevoerde wandlamp met een design die eruit ziet alsof het uit een ruimteschip vandaan komt. Dit is iets wat de lamp een enorm strakke uitstraling geeft en laat onderscheiden van de andere soorten. Deze lamp zou perfect geschikt zijn voor mensen die de meest actuele en trendy design in hun huiskamer of werkomgeving willen hebben. De lamp is in principe een glazen kap die horizontaal ligt en door een metaalkleurige ophanging aan de muur vast zit. Het ledlicht geeft wederom een erg modern iets met de lamp mee. Deze lamp zou met het interieur samenvloeien, maar daardoor niet afwezig zijn.

De nummer 2: Jottum staal met zwarte kap

7208st-k3321s-1

De eerste lamp die op dit moment het goed doet is de Jottum. het is een wandlamp die vrijwel direct bij mij opgevallen is. Immers is de vormgeving klassiek en de kleur modern. De lamp heeft een authentieke ophanging en ronde, brede kap. Het moet me denken aan de lamp die vroeger, in de jaren ’20 zo populair waren. Echter is de kleur van de Jottum strak en modern. De grijze en zilveren kleuren hebben meer iets weg van de minimalistische en kunstzinnige wandlampen die in de laatste jaren het toneel verschenen hebben. Deze combinatie van oud en nieuw maakt de lamp ongetwijfeld uniek.

Als laatst, de nummer 1: De Sandra mat staal

wandlampen-staal-design

Dit is een moderne wandlamp die zowat in elke ruimte haar plekje wel kan vinden. Deze lamp brengt iets anders naar de ruimte, een sfeer van moderniteit en vrouwelijkheid in één. Ja, de lamp heeft een robuuste en rechthoekige kap, maar deze heeft wel een warme en vrouwelijke kleur die de lamp een balans tussen deze twee maakt. Dat is hetgene wat de lamp in mijn ogen zo uniek maakt. De sfeervolle kleur beige gecombineerd met het strakke en trendy dat een moderne wandlamp biedt. Zo ben ik overtuigd dat deze lamp overal een toevoeging voor het interieur kan zijn. Grijs en beige, warm en koud. Dit zijn kleuren die elkaar aanvullen Kijk ook eens naar het artikel over unieke wandlampen.

Tot slot..
We hebben gezien dat wandlampen tegenwoordig erg populair zijn in verschillende vormen en maten. Zowel de oosterse, moderne als de industriële lampen brengen ieder iets speciaals naar de ruimte wat wandlampen simpelweg uniek maken. Kortom, voor iedereen is er wel een wandlamp te vinden die het beste bij zijn of haar interieur past. Elke lamp is uniek.