Meerdere hanglampjes

sefMeerdere hanglampjes Hanglampen zijn razend populair, niet alleen vandaag de dag maar al decennia hebben huishoudens hanglampen in hun interieur. Een variatie op de grote hanglampen zijn kleine hanglampen. Deze zorgen voor een fijne sfeer.

Hanglampen zijn razend populair, niet alleen vandaag de dag maar al decennia hebben huishoudens hanglampen in hun interieur. Een variatie op de grote hanglampen zijn kleine hanglampen. Deze zorgen voor een fijne sfeer en geven een modern design.

Unieke sfeer

Veel kleine hanglampen zorgen voor een unieke sfeer in uw huis. Het overlappende effect van meerdere hanglampen naast elkaar zorgen voor een mooie opvulling maar vermijdt een robuust vol gevoel. Natuurlijk kunt u ook meerder hanglampjes verdelen over uw kamer. Heeft u een vierkante kamer? Hang in elke hoek een klein hanglampje voor een unieke en huiselijke sfeer.

Lichtbolletjes

Iets wat de laatste jaren zijn entree heeft gemaakt in de woontrends zijn de loshangende lichtbolletjes als hanglamp. Gewoon lichtsnoeren met hieraan een klein lichtbolletje geeft een unieke en moderne uitstraling. Dit industriële effect zien we de laatste jaren vaak terug bij woontrends, ook de grote massieve industriële hanglampen zijn erg in de smaak.
De lichtsnoeren met lichtbolletjes doen het bijvoorbeeld erg goed boven een steigerhouten eettafel. Ook als verlichting in de keuken is dit een smaakvol alternatief, plaatsing boven verschillende keukenbladen en uw gehele keuken is voorzien van genoeg licht.

225
Lampenkappen
Wilt u meer een vintage sfeer of houd u van de landelijke stijl? Dan zijn lampenkappen onmisbaar. Dit in kleine vorm verdeeld over meerdere lampenkappen geeft een schattig, poppig en lieflijk effect bij uw woonstijl. Kies voor bijvoorbeeld een felle kleur en laat de lampenkappen als het ware uit het interieur springen. Of kies voor de landelijke stijl voor de schattige bloemetjesmotieven.
Het geeft ook een leuk effect door allerlei verschillende lampenkappen te kiezen, verschillende kleuren, maten en materialen. Verdeeld over kleine hanglampen geeft dit een bijzonder unieke uitstraling.
sdf
Kleuren
Het maakt niet uit wat voor soort hanglamp u verkiest, maar het is belangrijk om van te voren goed na te gaan welke kleur bij uw interieur past. Handig is het om van tevoren een kleurenpalet samen te stellen met kleuren die u terug wilt zien in uw interieur. Dit kunt u dan altijd meenemen naar de winkel, of wanneer u online besteld om te zien of de kleuren daadwerkelijk passen. Zo voorkomt u mismatching met uw interieur.

Kiest u voor een modern interieur houd de hanglampen dan simpel en kies voor zwart-wit tonen of zilver en grijs. Pasteltinten zijn de laatste jaren ook erg populair en deze kleur is ook vaak terug te vinden bij verschillende hanglampen.

Materialen
Hanglampen zijn er in alle soorten, maten en bovendien materialen. U kunt zoals vermeld het simplistisch houden met een lichtsnoer en een lichtbol, maar op het gebied van hanglampen kunt u nog veel meer kanten op. Natuurlijke materialen als hout wordt vaak verwerkt in objectvoering van het frame van de hanglamp en geeft uw interieur een natuurlijke uitstraling. Ook robuuste materialen als ijzer en koper zien we vaak terug bij de laatste woontrends. Bedenk dus goed van te voren wat voor uitstraling u uw interieur wilt geven, zware materialen geven uw interieur ook een zware uitstraling.

Do’ en Don’t
Na wat inspiratie en kleur en materialen tips volgen hier nog een aantal belangrijke Do’s en Don’t op het gebied van het toepassen van meerdere hanglampen in uw interieur.

Do’s:

  • Formuleer eerst uw eigen smaak voordat u aan de slag gaat met deze lampen.
  • Kies een kleurenpalet.
  • Zoek informatie over bepaalde materiaalsoorten voor hanglampen.
  • Doe inspiratie op bij anderen thuis en in woonwinkels.
  • Doe inspiratie op via woonwinkels online en stijlwebsites.

Don’ts

  • Lukraak hanglampen kiezen.
  • Hanglampen kiezen waarvan u twijfelt of de kleur en materiaal wel bij uw interieur past.
  • Te veel hanglampen in een kleine ruimte

Het hebben van veel hanglampen in uw interieur geeft een uniek effect en een prachtige sfeer. Alsof u op een zomeravond de sterren aan het bewonderen bent. Bedenk voor u uw lampen inkoopt wat precies past bij uw stijl, welke kleuren u wilt toevoegen aan uw interieur en waar u de lampen precies wilt plaatsen met wat voor functie. Het hangen van lichtsnoeren met enkel een lichtbolletje is de laatste jaren steeds populairder geworden en ook lampenkappen zien we steeds vaker terug. Waarom een hanglamp als u er ook meerdere kunt hebben?