Lampenkappen zijn er in elke stijl!

Lampenkappen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Natuurlijk is het leuk als jouw lampenkappen die in huis te vinden zijn passen bij de stijl van de inrichting van je huis. Een mooie lamp met een kap passend bij de sfeer die je wil creëren in huis, draagt veel bij aan het doel dat je wilt bereiken. Lampenkappen zijn uiteraard in alle vormen en maten kant en klaar te koop in de winkel. Ook is het een erg leuke klus om zelf aan de slag te gaan en zelf de lampenkappen te maken. Op internet zijn allerlei werkbeschrijvingen te vinden zodat je precies weet wat je hiervoor in huis moet hebben. Voordeel van het zelf maken van een lampenkap is dat je precies iets kunt creëren naar jouw smaak. Misschien kun je bijvoorbeeld stof gebruiken die je ook gebruikt hebt voor de gordijnen. Op deze wijze kun je op een eenvoudige manier alle kappen in bijvoorbeeld de woonkamer eenzelfde gevoel geven.

Lampenkappen in landelijke stijl zijn uiteraard erg leuk in huizen met een landelijke inrichting. Kenmerkend voor de kappen in deze stijl is dat ze vaak natuurlijke kleuren bevatten. Er wordt veel gebruik gemaakt van aardetinten in combinatie met bijvoorbeeld crèmekleur. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van bijvoorbeeld riet of hout. Vormen van de kap kunnen variëren en hierin heb je dus een ruime keuze.

In een moderne inrichting is het logisch gebruik te maken van een lampenkap die ook de moderne uitstraling afgeeft. De modern exemplaar is vaak rond gevormd, en zijn vaak geen hoekjes te vinden. Qua formaat heb je een ruime keuze want er zijn zeer grote afmetingen te vinden. Vaak zijn de lampenkappen die aangeboden worden verkrijgbaar in vele verschillende kleuren dus wat dat betreft kun je helemaal je eigen keuze maken en altijd een exemplaar vinden dat perfect in je woning past.

Niet alleen de kap is van belang als je kijkt naar de stijl die wordt uitgestraald. Ook de overige zichtbare onderdelen van de lamp (zoals bijvoorbeeld de voet bij een staande lamp of de bevestigingsmethode bij een hanglamp of een wandlamp) zorgen voor een bepaalde uitstraling. De kunst is om een perfecte combinatie te vinden of zelf te maken. Het is ook erg leuk als de lampenkappen in het hele huis, of in ieder geval in dezelfde ruimte, op elkaar afgestemd zijn. Dit zorgt oor eenheid en op deze manier zorgen lampen voor een groot gedeelte voor een sfeer in huis.