Een landelijk interieur creeren

Als we denken aan een landelijke omgeving, zien we groene weiden, grote bomen en samenstellingen van kleurrijke bloemen en planten, natuur in haar puurste vorm. De natuur staat ook symbool voor kalmte en balans. Als we kijken naar een landelijk interieur zijn dit de elementen die we terug willen brengen in ons dagelijks leven. Je werkt hard voor wat je hebt en eenmaal thuis wil je kunnen bijkomen en genieten, een landelijk interieur is daar ideaal voor.

Interieur

Een landelijk inrichting creëren is makkelijker dan het klinkt, belangrijk is om een juiste verhouding te vinden in vorm en functionaliteit. Bij een landelijke inrichting horen robuuste en opvallende meubels. Grote, stevige kasten en eettafel, houten planken in natuurlijke tinten, grote bloempotten en een opvallende lamp.
Een lamp in landelijke style passen het beste binnen in inrichting waar alles in harmonie is met elkaar. Of je nu een landelijk of een modern interieur hebt, een landelijke lamp voegt karakter toe. Belangrijk is om de juiste vorm en materiaal te kiezen die het beste in je inrichting past. Heb je een interieur met veel houten elementen? Combineer dit dan bijvoorbeeld met mooie metalen hang, sta en tafellampen, deze komen ook weer in verschillende materialen zoals staal, koper, en gietijzer. Ook een mooie combinatie is een bakstenen muur met ijzeren wandlampen. Een mooie houten vloer vormt een mooie basis voor het plaatsen van terracotta vloerlampen, samen met planten in terracotta potten gaan deze lampen helemaal op in het interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos en telkens weer verrassend stijlvol. Naast materiaal en grootte kun je ook veel doen met de vorm van een lamp. Een recht, strak design maakt de ruimte als snel modern. Lampen in landelijke style zijn speels en laten hun rondingen zien, hierdoor stralen ze kalmte uit en zijn ze vaak toch speels en goed te combineren in de meeste situaties. Zo geeft verlichting in landelijke style vriendelijke kant aan een anders strakke inrichting.

Verlichting

Lampen in landelijke style zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wees niet bang om verschillende soorten verlichting met elkaar te mixen zolang ze elkaar aanvullen. Een gouden regel is om elke situatie op zichzelf te bekijken en een toch de balans in de hele ruimte te houden. Dit bereik je het beste als de rest van de inrichting ook op elkaar is afgestemd. Lampen in een landelijke style mogen opvallen zonder dat ze schreeuwen om aandacht. Kijk per situatie wat voor lampen er het beste bij passen.
Heb je een eethoek met een grote robuuste eettafel dan kies je het beste lampen die daar het beste in mee gaan. Grote hanglampen boven de tafel maken dat het geheel er al snel overvol uitziet en kleine lampen zullen in het niet. Vindt een balans tussen de twee of zorg dat de lamp op een andere manier opvalt door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Mooie koperen hanglampen springen meteen in het oog door hun mooie kleur en natuurlijke afwerking. Met de juiste balans creër je gemakkelijk een rustige omgeving met een mooi contrast waar je heerlijk kunt bijkomen.